20.12.2009 10:31

Na co je možné žádat

Způsobilé výdaje pro oblast podpory A

V této oblasti podpory jsou mezi způsobilé výdaje zahrnuty výdaje za materiál, výrobky, montáž a provedení podporovaných opatření.
Maximální měrné způsobilé výdaje jsou pro jednotlivé typy podporovaných opatření:

  • Zateplení obvodových stěn                    1 500 Kč/m2
  • Zateplení šikmé či ploché střechy           1 500 Kč/m2
  • Zateplení podlahy na terénu                  2 000 Kč/m2
  • Výměna výplní stavebních otvorů            6 900 Kč/m2
  • Ostatní konstrukce                                  600 Kč/m2

Způsobilými výdaji v podoblasti podpory A.4 jsou výdaje na zpracování odborného posudku, tj. na zpracování projektové dokumentace a energetického posudku.

Způsobilými výdaji v podoblasti podpory A.5 jsou výdaje na zajištění odborného technického dozoru nad prováděním podporovaných opatření z podoblasti podpory A.1, A.2 nebo A.3.

 

Způsobilé výdaje pro oblast podpory B

V této oblasti podpory jsou způsobilé všechny výdaje související s výstavbou objektu a to včetně systémů technického zařízení budovy, mezi které se řadí například systémy nuceného větrání se zpětným získáváním tepla, zařízení využívající obnovitelných zdrojů energie atd.

V podoblasti podpory B.3 jsou způsobilé výdaje na zpracování odborného posudku, tj. na zpracování projektové dokumentace a energetického posudku, a také výdaje spojené s provedením měření průvzdušností obálky budovy včetně vyhotovení protokolu o měření.

 

Způsobilé výdaje pro oblast podpory C

V této oblasti podpory jsou způsobilé všechny výdaje přímo související s dodávkou a montáží podporovaného opatření do budovy.

V podoblasti podpory C.4 je způsobilým výdajem také měření průvzdušnosti obálky budovy včetně vyhotovení protokolu o měření.

V podoblasti podpory C.5 a C.6 jsou způsobilé výdaje na zpracování odborného posudku, tj. na zpracování projektové dokumentace a energetického posudku.

Více informací naleznete v textu Výzvy.

 

zdroj:www.novazelenausporam.cz

—————

Zpět


Novinky

Navštivte naši novou fotogalerii a prohlídněte si naši práci.